Volleyball Nations League

Volleyball Nations League in Rotterdam

De volleybalsters van Oranje spelen dit jaar drie thuiswedstrijden in de Volleyball Nations League, het jaarlijkse elitetoernooi voor landenteams van de wereldvolleybalbond FIVB, in Rotterdam. Het team van bondscoach Jamie Morrison speelt van dinsdag 5 t/m donderdag 7 juni in het Topsportcentrum tegen Dominicaanse Republiek, Italië en Servië.  

 

Opzet Volleyball Nations League

De intercontinentale Volleyball Nations League bestaat bij zowel de mannen als de vrouwen uit 16 landen. 12 van deze landen worden aangeduid als ‘core teams’ en zijn zeven jaar lang verzekerd van deelname. Vier teams worden aangeduid als ‘challenger teams’, waarvoor een promotie-degradatie regeling geldt met de continentale landencompetities zoals de European League. De Nederlandse volleybalsters zijn als ‘core team’ tenminste zeven jaar verzekerd van deelname. 

 

De 16 deelnemende landen spelen ieder 15 poulewedstrijden, verdeeld over 5 driedaagse toernooien. In de Final Six wordt vervolgens gestreden om de medailles.

Tickets
Kaarten zijn nog te koop via volleybal.nl/tickets

 

Programma Volleyball Nations League Rotterdam:

Datum

Wedstrijd

Locatie

Di. 05-06

Nederland - Dominicaanse Republiek

Rotterdam, Topsportcentrum

Wo. 06-06

Nederland - Italië

Rotterdam, Topsportcentrum

Do. 07-06

Nederland - Servië

Rotterdam, Topsportcentrum

 

 

Koop je kaarten op volleybal.nl/tickets

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.