Heren 1 en de transfer van de eeuw

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Zo zijn de yeti’s van het dak van de gymzaal verdwenen en vloeit de warmte langzaam weer terug. Ook kwamen alle tegenstanders zaterdag ruim op tijd aan en gingen ze allemaal een uur later dan gepland weer weg. (Al dan niet door een organisatorische miscommunicatie met de Nevobo, maar daar kunnen wij ook niet zoveel aan doen.)

Verder maakte Peter woensdag bekend dat hij na drie jaar het pittoreske Arcen gaat verlaten. We hebben veel nieuwe dingen geleerd en zullen hem dan ook zeker gaan missen. (Al kunnen we nog een paar maanden van z’n Zjwaamse accent genieten).

Ten slotte zijn we ook actief geweest op de transfermarkt, want een heuse spelerswissel heeft plaatsgevonden. Maar daarover later meer.

Eerst even terugblikken naar vorige week zaterdag. Zoals eerder vermeld mochten we op bezoek in Brabant, in Sambeek. De ouders van Bjorn waren natuurlijk aanwezig en ook een delegatie uit Arcen was meegereisd.

Zelf hebben we pupil van de week Tieme meegenomen. Na licht aandringen van het bestuur is hij na een tijdje illegaal getraind te hebben eindelijk lid geworden van de vereniging. En een uur vóór de wedstrijd werd er een relatiecode verzonnen waardoor hij eventueel zou kunnen invallen.

De wedstrijd in het kort: set 1 en set 4 winnen we vrij gemakkelijk. Set 2, set 3 en de 5de set verliezen we door net te veel eigen fouten. Als eindresultaat 3-2 voor Avance. Een teleurstellend resultaat, maar door het bij vlagen goed spel hebben we toch een positief gevoel overgehouden aan de wedstrijd.

Het debuut van Tieme had nog niet plaatsgevonden, maar dat zou zaterdag goed komen.

Om 16:00 zaten we zoals gewoonlijk weer aan de voorbespreking. De statistieken, de goede en minder goede spelers en strategie van de uitwedstrijd werden besproken. De “voor” in voorbespreking werd vandaag wel heel letterlijk genomen, want door hetzelfde planningsfoutje begon de wedstrijd die vóór ons gespeeld werd een uur later dan gepland. Zo hebben we dus na de voorbespreking nog de hele wedstrijd van dames 2 kunnen kijken. (Ze wonnen met 3-1, mocht het iemand interesseren)

Om 18:00, een uur later dan gepland, begonnen we eindelijk aan de wedstrijd. VC Volt H6 uit Cuijk was de tegenstander. Aan het begin van het seizoen hebben we uit door veel te veel eigen fouten met 3-2 verloren. Winst konden we dus goed gebruiken.

De eerste set komen we sloom op gang door een goede servicebeurt van Volt. Na deze overleefd te hebben komen we op gang en winnen we de set relatief gemakkelijk met 25-21.

Set twee kent een beter begin. De aanval en de blokkering lopen goed. Echter slaan we serverend de plank compleet mis (7! fouten). Door eigen fouten laten we een 21-18 voorsprong door onze vingers glippen en verliezen we de set.

De derde set winnen we door goed spel gemakkelijk met 25-12.

De laatste set is een ‘slap aftreksel’ van de derde set. Desalniettemin spelen we goed genoeg waardoor de 3-1 winst werd binnengehaald.

En dan dan nu de spraakmakende transfer. Zoals eerder genoemd zou Tieme vandaag zijn debuut maken. Dit gebeurde in de derde set en dit ging prima. Voor wat hoort wat dus moest er ook een speler ingeruild worden.

Gezamenlijk hebben we besloten om Givan voor een som van 3 kratten bier en een slof sigaretten te verkopen aan stichting Tandenfee in Maastricht.

Met andere woorden, Givan zal dit seizoen niet meer in actie komen. We wensen hem heel veel succes met alles wat komen gaat.

Volgende week spelen we de uitversie van de gemeentelijke derby. Thuis hebben we een setje laten liggen tegen de Veldense dus dat belooft nog wat.

Ohja en handig: de ouders van Bjorn hoeven nu niet zover te reizen😉.

Ten slotte wil ik graag nog een probleem aankaarten.

Hierbij een kleine compilatie die aangeeft hoe vaak Max de afgelopen maanden z’n spullen vergeten is. Max: Get your act together 😜

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.