Heren 1 en de Veldense luxe

In de week waarin een PVV’er Islamiet werd en waarin Marijke Helwegen (ja dé Marijke Helwegen) zich tegen borstimplantaten keerde, mochten wij ons voorbereiden op de clash der titanen. Met twee goedbezochte trainingen ging dit eigenlijk best wel goed. Vooral omdat trainingsopkomst de laatste tijd best wel een dingetje was.

De voorbereiding bestond echter niet alleen uit volleybal.

Zo verlaagde Willem en Jesse hun spronghoogte door een bezoekje aan de Subway.

Jordy daarentegen besloot om alvast te beginnen met de warming-up.


Alleen de reden waarom Sem vrijdag te laat was is een beetje dubieus.

Geruchten gaan dat het er zo uit zag.

(Wie het teamuitje gaan organiseren is voor ons een weet.....)

Dan naar de zaterdag.

Want terwijl in drie straten afgedankte kerstbomen aan lantarenpalen worden geknoopt, vertrekken wij weer veelstevroeg richting Velden.

In ieder geval niet mijn fout want ik heb het rijschema niet gemaakt. (**kuch kuch Jan**)

Eenmaal aangekomen in het verre Velden valt ons toch iets op. Want de Veldense versie van ons MFA, BMV de Vilgaard, oogt toch een stuk mooier en gezelliger.

Er valt wel te zien waaraan de gemeente Venlo meer geld aan heeft besteed. De kantine is net wat gemoedelijker en er past een fatsoenlijk speelveld in de breedte.

Dan over naar het volleybal.

De eerste set beginnen we precies op de zelfde manier als de wedstrijd in Arcen drie maanden geleden. Zelf komen we niet echt aan volleyballen toe en maken te veel fouten. Daarbij had Velden wel heel veel geluk. Quote Peter: “Verdedigend hebben ze heel veel en ook nog eens heel veel geluk. In het casino hadden ze  misschien nog net zoveel resultaat behaald als op het volleybalveld.”. We verliezen dan ook met 19-25.

In set twee maken we bijna net zoveel fouten, maar we komen wel aan het scoren toe . Hierdoor winnen we eenvoudig met 25-19.

In set drie komen we echt aan volleyballen toe waardoor de winst vrij makkelijk binnen wordt gesleept. Wel maken we nog steeds 9 fouten, maar dit brengt ons niet in de problemen.

De laatste set worden de minste fouten gemaakt en loopt het aanvallend, blokkerend en serverend ook lekker. Met 25-17 wordt dan ook makkelijk gewonnen.

Tijdens de zoveelste service reeks van Bjorn bedenken Max en ik voor hem een leuke baan. Want waarom niet doen wat je het beste kan en leuk vindt. Dus Bjorn bij deze: solliciteer als serveerder bij een leuke bistro of kroeg. 🍻🍻

Na 16 wedstrijden staan we op de vierde plaats. Komende zaterdag kunnen we deze verstevigen door thuis te winnen van VC Trivia. Uit wonnen we met 3-2 in het Hegelsomse bushokje, maar thuis liggen er zeker kansen.

23 februari spelen we tegen Vocala uit Beugen, waar we gaan strijden om de derde plek in de poule.

Inmiddels is trouwen bekend dat Bjorn daadwerkelijk gesolliciteerd heeft voor de bardienst in de Vilgaard.

Tja Bjorn, had je maar niet in Velden moeten wonen. 😉

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.