Het wonder van Maasbree……Meiden A1 AV FLASH kampioen

In het hol van de leeuw

Je hoort wel vaker dat er punten “in het hol van de leeuw” worden weggekaapt, maar een kampioenschap voor de neus wegkapen op de laatste dag van de competitie tegen de gedoodverfde kampioen, die de hele competitie stijf bovenaan heeft gestaan? En dat in de sporthal  van de tegenstander. Dat  is toch wel het toppunt.  Zaterdag 13 april geeft mijn horloge en kalender aan. De dag waarop de topper is gepland in de Meisjes 1e klasse F competitie  : Asterix MA – AV Flash MA 1. En wie aan het begin van de competitie had gedacht,  dat dit een gewone wedstrijd zou worden, komt bedrogen uit. ehet Het werd dé kampioenswedstrijd. En wat voor een wedstrijd werd dat. Alfred Hitchcock had het script niet kunnen verzinnen…..

We moeten winnen
Bij aankomst in de sporthal leek het wel of heel Maasbree en half Arcen was uitgelopen voor deze topper, want de tribune in het altijd gezellige Maasbree was tot de laatste plaats bezet. Ik en mijn buurman maakt ons enigszins zorgen of de tribune het gewicht wel zou houden. Het publiek zat op de trappen en letterlijk tot tegen het plafond. De meiden van AV Flash waren gespannen, maar zeker ook gebrand om deze wedstrijd te winnen.  De afgelopen twee weken is nl. het elfde team van Asterix al twee keer de tegenstander in Arcen geweest met wisselend succes. De eerste wedstrijd werd Asterix overklast en werd er door onze meiden met 4-0 gewonnen. Met dank aan een excellerende invaller Emma. De tweede wedstrijd werd een week later een prooi voor Asterix:
1-3 en daardoor leek het kampioenschap voor onze meiden uit zicht. Asterix staat weer stevig  op de eerste plaats met twee punten voorsprong op AV Flash.  Er moest dus in de laatste wedstrijd wel met 0-4 of 1-3 gewonnen worden, dan was het kampioenschap alsnog binnen. En dit had niemand halverwege de tweede competitiehelft gedacht, dat dat nog mogelijk zou zijn. Als je nl. twee keer van de nummer laatst verliest en je kunt dan nóg meedoen om het kampioenschap…..dan ben je wel erg goed!

Winst in de eerste set
Dé wedstrijd van het jaar begint en de dekselse meiden van AV Flash schieten meteen uit de startblokken. De altijd rustige, doch zeer gedreven coach van de meiden A, Niek Broeren, heeft de meiden op scherp gezet, zoals Ronald Koeman dat doet met zijn Oranje Leeuwen. En dat is te zien. Elk winnend punt wordt uitbundig gevierd en ook op de tribune wordt hartstochtelijk aangemoedigd. Ik krijg af en toe het idee dat ik in De Kuip in Rotterdam zit, want de ondervloer beweegt lichtelijk mee.  De fanatieke en luidruchtige aanhang van Asterix ziet in de eerste set dat AV Flash de bovenliggende partij is. Met bekeken balletjes van Renske, uitstekende scherpe setups van spelverdeelster Jolie, Inside-out smashes van “Boom-Boom” Nadine Bosman en snoeiharde recht toe-recht aan smashes door het centrum van Lisa met  af en toe een betonnen blok van Jouke en de stofzuiger (en-nooit- een-bal-op- de-grond-laten-vallende) Loes, krijgen we de fanatieke aanhang van Asterix steeds stiller en sluiten we de set winnend af met 22-25. De meiden beginnen er in te geloven en dat is ook langs de kant te merken. De zeer beheerst ogende en rust-uitstralende coach Niek, wordt steeds enthousiaster en weet de meiden aan te sporen om er volledig voor te gaan.

Domper
De tweede set wordt een domper. De meiden gaan eigenlijk kansloos in deze set ten onder. Op een gegeven moment staan we zelfs met meer dan 10 punten achter. Ik tik mijn buurman aan zeg dat we de platte kar wel af kunnen bestellen. “Dit gaat hem niet meer worden”, denken we bijna in koor. De spanning van de eerste set is er bij Asterix af en zij laten nu zien, waarom ze gedurende de gehele competitie bovenaan hebben gestaan. Asterix wint met verzorgd en goed spel de tweede set overtuigend met 25-17.

Het wonder van Maasbree
En dan gebeurt het : De derde set, het wonder van Maasbree !!! 
In een zinderende derde set gaat het lange tijd gelijk op. Niek springt bij elk gewonnen punt op en raakt bijna het plafond in de sporthal. De meiden vieren de punten nog uitbundiger dan in de eerste set en het wordt een echte thriller. De set klimt via de verschillende klimrekken in de zaal naar een hoogtepunt: 24-25, 25-25, 25-26, 26-26. Er wordt zelfs door Asterix een mannenkoor ingezet om de meiden van Asterix te ondersteunen. Aaaaaastuuuuuurix. Aaaaastuuuuurix. De lage bass-tonen  klinken heel raar als je naar meidenvolleybal zit te kijken en ook de meiden van Asterix raken hierdoor een beetje van slag.
Dan volgt op een van de vele hoogtepunten in deze set een discutabele bal van de scheidsrechter: raakte de bal nu wel of niet het plafond? De goed leidende en niet van haar stuk te brengen scheidsrechter is gedecideerd en geeft het punt aan Asterix, 27-26. De spanning stijgt verder en werkt zich naar een nieuw hoogtepunt….. Foutservice van Asterix, 27-27, en dan een goede service van Lisa wat een direct punt oplevert 27-28. Nog één puntje en dan is de derde set voor AV Flash. Maar na een rally waarbij de bal wel bijna 20 keer over het net op en neer gaat valt hij aan de kant van AV Flash op de grond. 28-28! Niet te geloven, de spanning is inmiddels te snijden en alle nagels op de tribune zijn  kort gebeten. Wat een set en wat een genot voor het oog.  En het is nog niet voorbij.  Het gaat nu om de knikkers en dat is te zien. De meiden van AV flash peppen elkaar opnieuw op en mooi om te zien hoe meiden van deze leeftijd al voor een bal en de winst willen en durven gaan.
Asterix serveert en na een goed lopende aanval scoort AV Flash de 28-29. Nu hebben we de kans om de set uit te serveren. Loes gaat achter de bal staan en serveert hard op de rechtsachter van Asterix. Er volgt een aanval van Asterix  en de bal komt terug over het net. AV Flash pareert en komt ook tot een aanval en deze wordt zorgvuldig op de grond geslagen, 28-30 !!!!!!! . Door de spanning en de oerkreten die dan bij de meiden en Niek loskomen weet ik niet meer wie deze bal sloeg, maar dat de derde set voor AV Flash is, is een feit. Het kampioenschap is nog steeds in zicht.

Het geloof groeit
Bij aanvang van de vierde set trilt “De Kuip van Maasbree” nog na en zie je kopjes van de meiden van Asterix hangen. Het geloof in een goede afloop is weg bij hun. Ook de coaches van Asterix halen vertwijfeld de schouders op. Wat kunnen we nog doen?
Bij de meiden van AV Flash is het geloof in een goede afloop juist gegroeid en binnen no-time staat we met 7 punten voor.  Door het temperamentvol aanmoedigen van Lisa (Haagmans), Meyke, Jolie en Indy, worden de meiden in het veld nog verder opgezweept. Het bloed in de aderen van Niek is tot een kookpunt gekomen, want hij ijsbeert nog sneller langs de kant dan dat je met het blote oog kunt volgen. Zijn ogen beginnen steeds meer te knipperen en de lach op zijn gezicht wordt steeds groter. Zijn meiden gaan het kunststukje flikken en dat in het hol van de Leeuw.  Hij heeft er vertrouwen in, dat kun je zien.

 

En dan……
We kruipen naar het einde van de 4e set. De voorsprong van 7 punten blijft tot het einde van de set gehandhaafd. Iedereen weet het en iedereen ziet het, zelfs de meest fanatieke supporters uit Maasbree. AV Flash gaat het wonder volbrengen. Het staat 13-24 als de laatste service van Jouke wordt geslagen. Snoeihard op de linksachter van Asterix: de bal zeilt volledig uit koers terug over het net en iedereen roep UIT !!!!!!!!!!!!!!!  Voordat de bal de grond heeft geraakt ( een dikke meter uit) dansen de meiden al in het midden van het veld. Ze vliegen met zijn allen op elkaar. “Kampioenen, Kampioenen, Kampioenen olé, olé ! (Kijk voor de exclusieve beelden op youtube.)

We zijn kampioen !!!!!!!! WE hebben het geflikt !!!!!!!.

De meiden zijn door het dolle heen en Niek geniet in alle rust en kijkt vanaf de zijlijn naar  ZIJN meiden. “Wat een goed stel”…..moet hij hebben gedacht. Een geweldige prestatie en een genot voor het oog ( en af en toe slecht voor je hart en ik kan het weten). Onze meiden kampioen in de eerste klasse.  Niek je mag trots zijn op deze meiden en op jezelf. KLASSE PRESTATIE!

Namens alle ouders en de gehele supportschare uit Arcen en verre omgeving  PROFICIAT!!!

Een trouwe supporter

 

foto's klik hier

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.