Activerooy VS Flash heren 1

Een slechte generale…

 …is een goede uitvoering. Een gezegde dat de afgelopen week best goed omschrijft. Want voordat we dinsdag mochten aantreden tegen Activerooy, speelden we eerst een lastige oefenwedstrijd tegen Livoc heren 1. 


Om 17:00 begonnen we in ons eigen mooie MFA. Wonderbaarlijk (voor een oefenwedstrijd) zat er meer publiek op de tribune dan bij een gemiddelde thuiswedstrijd. We speelden vijf sets tot 25 punten, en vanaf het begin werd meteen duidelijk dat dit een zware wedstrijd zou worden. Het was haast onmogelijk om een bal in het veld van Livoc op de grond te krijgen. Ze hadden bijna alles. De eerste set verliezen we dan ook met 13-25.

Tijdens de setwissel zegt Ton dat het zaak is om steeds een beetje dichter bij Livoc te komen qua stand. Dit lukt, want te tweede set verliezen we met (maar) 21-25. Set 3 +1, 22-25. Set 4 23-25. In de vijfde set leek het erop dat we toch nog een setje zouden pakken. We komen zelfs op setpoint, maar Livoc trekt toch aan het langste eind, 24-26.

Op zich geen slecht resultaat aangezien Livoc vorig jaar in de eerste klasse bovenaan de middenmoot meedraaide. Toch is een 5-0 verlies wel pijnlijk. Natuurlijk speelt het vele wisselen (want oefenwedstrijd) mee en moet iedereen nog in het ritme komen, maar potentie zit er zeker in.

Het slechte in slechte generale betekend dan ook niet zozeer slecht, maar misschien jammer en een goede meting met een hoger geklasseerd team.

Voordat we het gezegde uit de titel waar moesten gaan maken stond eerst hét feest van het jaar op het programma: Niek z’n verjaardagsfeest. Feestjes bij Niek staan bekend om de vele soorten drank, shotjes en leuke drankspelletjes. En de gekke dingen die er altijd gebeuren.

Dit jaar eindigde het met Tieme tussen de tomatenplanten.

En Jesse die zwaar onder invloed, van de Sprite natuurlijk, naar huis is gelopen. Toen thuis z’n sleutel en jas neergelegd. Zich toen realiseerde dat ie z’n sleutel en jas kwijt was (terwijl hij net met dezelfde sleutel binnen was gekomen?). Terug naar Niek is gelopen, nog op de Lage Lei beland is, maar op de een of andere manier toch weer is thuisgekomen.

Dan was het dinsdag (17-9) eindelijk zo ver. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Net zoals vorig jaar is Jan verantwoordelijk voor het maken van het rijschema. Dit betekent dat, net zoals vorig jaar, we bij iedere uitwedstrijd één uur en vijftien minuten te vroeg zijn. Op zich komt dit de kas van de toekomende kantine wel ten goede, maar het is toch net even het verschil tussen rustig eten of je gedragen als Givan bij een gemiddeld McDonald’s bezoek. Dus bedankt Jan…

Omdat we zo vroeg waren, waren de kinderen van pakweg 1 meter groot nog aan het trainen. En nee, Tieme mocht niet meedoen.

De zaal had een beetje Gaerstkamp vibes. Dus oude en versleten MIKASA?! ballen, bakstenen muren en het volleybalnet dat nog met zo’n hendel gespannen moet worden.

Dan de wedstrijd. De tegenstander is Activerooy heren 1. Dit team is vorig jaar gepromoveerd uit de derde klasse. Dit kan twee dingen betekenen: of ze moeten nog wennen aan het hogere tempo in de tweede klasse doordat ze net aan gepromoveerd zijn, óf ze zijn met overmacht kampioen geworden waardoor we het nog lastig zouden kunnen krijgen.

Gelukkig bleek punt 1 het geval te zijn. Venray kon ons op geen moment echt onder druk zetten. Hierdoor liep de pass zeer goed, waardoor Jan, Givan en Max veelvuldig aangespeeld konden worden. De snelle 31’ers en 41’ers gingen duidelijk te snel voor het blok aan de andere kant van het net. Hier werd dan ook veel mee gescoord.

Vrij eenvoudig hebben we de wedstrijd dan ook met 4-0 gewonnen. Toch positief dat we niet inkakken als het allemaal wat eenvoudiger gaat.

Ook een compliment aan Ton voor het goede wisselbeleid. Iedereen van de elfkoppige selectie heeft minimaal 1 set gespeeld, wat het teamgevoel natuurlijk ten goede komt. Ook de momenten waarop de wissels zijn doorgevoerd waren (meestal) goed gekozen. Iets wat vorig jaar helaas een aantal keer misging.

Afgelopen zaterdag hadden we dan natuurlijk vrij. Maar omdat deze gemotiveerde volleyballers niet een weekend zonder volleybal kunnen, besloten we om de tribune bij Dames 1 op te vullen. Zoals in hun verslag te lezen is was het best een amuserende wedstrijd. Voor de ingewijden: HOVOC Whoop! Whoop! HOVOC Whoop! Whoop!

Compliment voor de schrijver van dat verslag. Leuke anekdotes en grappige referenties naar de middeleeuwse tijden.
Als bedankje hebben we een mooi spandoek voor hem gemaakt om in de zaal op te hangen.

 

Komende zaterdag spelen we 17:00 in het MFA tegen Horst. 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.