Flash - Athos, het wedstrijdverslag van DS1

Het wordt langzaam spannend voor DS1. Na twee mooie overwinningen begin je misschien stiekem goede hoop te krijgen voor het verdere verloop van de competitie. Vandaag zou een vuurproef worden. Athos, de tegenstander, had met 3-2 nét verloren van Horn. Het feit dat Horn wordt ingeschat als een team dat wel eens hoge ogen zou kunnen gooien in onze poule, maakt Athos dus een interessante tegenstander.

De Sevenumse meiden van DS2  zijn over het algemeen een stuk kleiner dan de Gele Leeuwinnen uit Arcen. Het was niet zo dat ze zonder te bukken onder het net door konden lopen, maar veel scheelde het niet.

De eerste set werd er lekker fanatiek gebald. De hoofdrol was dit keer weggelegd voor het blok. Vooral de Sevenumse middenspeelsters hadden veel moeite met de muurtjes van Mari en Joska. Je kon echter zien dat de meiden van Athos vaker tegen dit probleem waren aangelopen. Hun blokverdediging zat uitstekend in elkaar en keer op keer lukte het hen de ballen toch weer te verdedigen. Uiteindelijk won Arcen de eerste set met 25-17, maar dat klinkt een stuk gemakkelijker dan dat het in werkelijkheid was.

De tweede set werd gedomineerd door de Arcense servicedruk. Het lukte Athos steeds minder goed om de pass bij de spelverdeler te krijgen, waardoor het spel wat voorspelbaar werd. De Gele Leeuwinnen maakten hier maar al te graag misbruik van. We wonnen de set met 25-20.

Tijdens de derde set besloten de middenspelers van Athos dat ze vaak genoeg in het Arcense blok hadden geslagen. De harde ballen werden vervangen door geslepen prikballetjes in het midden. De Arcense verdediging die daar om dat moment stond, had daar zo 1,2,3 geen antwoord op waardoor teveel ballen ongelukkig op de grond vielen. Er was een time-out voor nodig om dit op te lossen. Nadat de meiden de verdediging weer kloppend hadden werd de set vakkundig afgemaakt en wonnen we met 25-17.

De laatste set is de bonus. Als je hoge ogen wilt gooien in de competitie, dan zul je die moeten winnen. Als je al met 3-0 voor staat, dan is dit vaak een kwestie van concentratie en gewoonweg door blijven drukken. Athos was vastbesloten om alles te geven in deze laatste set en vanaf het begin was duidelijk dat de Gele Leeuwinnen daar geen antwoord op hadden. We maakten onnodige fouten en als je een team als Athos één vingertje geeft, dan pakken ze meteen de hele hand. Time-outs en spelerswisselingen mochten niet meer baten, we verloren de laatste set met 17-25 en daar mag best van gebaald worden. Een set verliezen is niet erg, onnodig een set  verliezen wel.

 

Volgende week staat HORNERHOF/HHC DS 2 op het menu. Deze dames staan op het moment tweede in onze poule, dat extra puntje dat we tegen Athos hebben laten liggen was dus meer als welkom geweest….

Een bijkomend probleem is onze nieuwe trainer/coach. Kathleen kan een prima training in elkaar zetten, maar ze heeft nog steeds moeite met de namen van de speelsters van DS1. Vorige week maakte ze het tijdens de training wel heel erg bont door Daan gewoon niet-Merel te noemen. Even later heetten Mari en Joska ook niet-Merel.

Als hulptrainer zie ik het als mijn taak om dit soort zaken op te lossen. Regenachtige zondagmiddagen zijn dan ideaal om dit soort handige, uit te printen, schema’s in elkaar te knutselen.

Ik zou zeggen: “Doe er je voordeel mee!”

Zoals gezegd spelen we de volgende week tegen HORNERHOF/HHC DS 2. Deze dames staan op de tweede plek, maar wij staan op de eerste! Iedereen die ons wil komen helpen om op die eerste plek te blijven is meer dan welkom om 17.00 uur in de Van Hornehal in Horn!

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.