Sportiviteitsprijs voor HS 2

Het is 18:30 uur in de De Schans, heren 1 is nog aan het spelen, de spelers van heren 2 druppelen binnen en lopen door naar de kleedkamer. 

Een paar minuten later ontvouwen er gekke taferelen zich in de kleedkamer van heren 2. Het ene teamlid is een ander teamlid in aan het smeren met een soort van sambal waar menig Thai de tranen van in de ogen zou krijgen. Er loopt een teamlid om de 3 minuten naar de wc omdat hij zenuwachtig is omdat hij vandaag zal debuteren. Een ander teamlid is aan het klagen dat de bar niet open is. Het volgende teamlid is open deuren aan het intrappen door te melden dat we de tegenstander absoluut niet mogen onderschatten, de bal rond is en we van deze tegenstander zomaar een setje kunnen verliezen.  Ondertussen lopen er 2 teamgenoten naar buiten om te kijken of hun auto er nog staat omdat de tegenstander de hele tijd iets roept van A!!! T!!! HOS!!!>

Dan is de wedstrijd van heren 1 eindelijk afgelopen, de winst voor de heren bedroeg de volle 5 punten daar ze gewonnen hadden met 4-0. En wij mogen eindelijk beginnen met inspelen.

Met inslaan wordt ons duidelijk dat de mannen van VC Trivia er zin in hebben maar aan onze kant laten we merken dat er met ons niet te spotten valt.

De eerste set staat op het punt om te beginnen, onze naar zweet en sambal ruikende aanvoerder maakt de opstelling bekend. De spanning valt van onze nog debuterende teamgenoot af als hij hoort dat hij nog niet hoeft te spelen en nog even de kat uit de boom mag kijken.

Set 1 winnen we volgens planning omdat we met de vertrouwde 6 beginnen.  Tot verbazing van de scheidsrechter en het publiek staat er een team dat aangeeft wanneer ze zelf touché maken, wanneer een bal van de tegenstander toch echt binnen de lijnen viel en wanneer ze zelf uit slaan. Iedereen is verbaast en vraagt zich af of de heren dit een hele wedstrijd vol kunnen houden daar ze normaal op zijn zachts gezegd fanatiek zijn.

Set 2 wordt de aanvoerder er door zich zelf uitgehaald ten faveure van onze maximaal scorende aanvaller. Deze ingewisselde speler haalt toch echt het maximale uit zijn spel en slaat alles vakkundig tussen positie 5 en 6. De tegenstander heeft hier geen antwoord op met als gevolg dat het moment is aangebroken dat onze debutant er in mag komen. Stijf van de zenuwen liep hij het veld in en passte, scoorde en maakte vooral weinig foutjes. Alleen bij de service merkte hij dat de zenuwen hem partte speelde. Er wordt dan ook gewonnen met 25-16.

Set 3 blijven we in dezelfde opstelling staan zoals we geëindigd zijn en deze winnen we met 25-15.

Set 4 komt onze  aanvoerder erin voor onze diagonaal, en wordt er in de midden gewisseld. Dit betekent dat we op 2 posities met de basisopstelling staan en ook deze set winnen we met 25-15. Complimenten voor dit team dat in iedere opstelling zijn hoofd koel houdt en de koppositie pakt.

Na de wedstrijd was het tijd voor de 5de set, ofja eigenlijk hebben we nog een potje gespeeld in de kroeg. De bittergarnituurtjes waren lekker en de biertjes waren heerlijk.

Aankomende zaterdag komt Peelpush op bezoek om 19:15 uur.  

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.