Verslag Heren 1


Herrar 1 obesegrad överst


Det är ett tag sedan vi har hört något från oss. De första fyra matcher spelas, och därmed gruppen har också varit lite luddiga. Även vi har (nästan) alla spel till nya skjortor vunnit. Jordy och gjorde en trevlig utflykt. Men mer om det senare.

Het is een tijdje geleden dat we iets van ons hebben laten horen. De eerste vier wedstrijden zijn gespeeld, en daarmee heeft de poule ook een beetje vorm gekregen. Ook hebben we (bijna) allemaal nieuwe inspeelshirts bemachtigd. En heeft Jordy een leuk uitstapje gemaakt. Maar daarover later meer.]


 

 

Välkommen tillbaka! (Welkom terug!, red.) zou je dan zeggen, maar echt weg zijn we natuurlijk niet geweest. Ondertussen hebben we al weer drie wedstrijden gespeeld waarover het nodige valt te vertellen. Dus parkeer je Volvo op de oprit, pak de Zweedse gehaktballetjes erbij en plof neer op je Björn hoekbank.

Zoals een maand geleden al te lezen viel, wonnen we de eerste wedstrijd in Venray gemakkelijk met 4-0. Vijf punten dus, een goede bodem. Als je bier wil drinken heb je ook een goede bodem nodig en een gebouw blijft ook niet staan zonder stevige fundering.

In andere woorden: het is dus zaak om vroeg in het seizoen veel punten te pakken. Hiermee vergroot je je kansen later in het seizoen én kan een eventueel slippertje worden opgevangen. Dit is vorig seizoen misgegaan waardoor we in de tweede helft achter de feiten aanliepen.


Zaterdag 28 september speelde we de eerste thuiswedstrijd. Om ook dit jaar goed voor de dag te komen bij de warming up, hebben we weer een nummer of 30 bij elkaar geraapt om door de speakers te blazen. Als hoogtepunt onderstaand lied. Luister en huiver, niet mijn keuze: https://www.youtube.com/watch?v=s0HuEvYNJNk

De tegenstander: Hovoc heren 5. Dit is een jong team aangevuld met 2 ‘oudere’ spelers. Of ja gewoon oudere als je het leeftijdsverschil berekent. Oftewel jonge roekeloosheid met een sausje ervaring erbovenop. Een beetje te vergelijken met ons 1e klasse seizoen.

De eerste set staat de jongere garde van Horst in het veld. Wellicht als uitprobeersel of onderschatting (muwhaha). Deze set winnen we dan ook met 25-7.

In de tweede set komt een van de ervarene mannen in het veld als spelverdeler. Dit brengt meteen structuur in het spel van Hovoc waardoor we het ook een stuk moeilijker krijgen. 25-21. Al moet er wel bij worden verteld dat we deze set een aantal wissels hebben doorgevoerd die even warm moesten draaien.

De derde en vierde set spelen we eenvoudig uit waarbij iedereen speeltijd krijgt. Iets wat ik persoonlijk (en de rest van het team ook denk ik) heel goed vind. Want het gaat niet alleen om de zes die in het veld staan. Winnen doe je met het hele team. Goed dat Ton dit van begin af aan al toepast, want we hebben dit de afgelopen drie jaar eigenlijk wel een beetje gemist.

Op de zondag kwam Tieme met het geniale idee om gezamenlijke inspeelshirts te bestellen. Normaal moet je zoiets niet aan Tieme overlaten, maar dit keer ging het verassend snel en goed. Nou ja snel… het duurde drie-en-een-halve week voordat ze geleverd werden. En nou ja goed… Bjorn, Jesse en Willem hebben hun shirt nog steeds niet ontvangen. Maar toch de rest heeft nu wel een goed passend en verassend warm shirt mét naam en nummer.

 

Twee weken later mochten we weer aantreden. Dit keer tegen VC Athos ’70 heren 2. Een team waar we vorig jaar ook tegen gespeeld hebben. Toen verloren we tegen Sevenum de uit de eerste wedstrijd van het seizoen. Thuis wonnen we met 3-2.

Nu vragen jullie je onderhand vast af waarom de introductie in een rare taal geschreven is… vraag dit maar aan Jordy die zo nodig op werkbezoek moest naar Zweden. Hier heeft hij een paar dagen lang op excentrieke wijze zijn lichaam getraind, waarna de verbrande calorieën weer werden aangevuld met bier voor €10.

Dit betekende dus dat Jordy niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn. Dit betekende ook dat ik, na pakweg 3,5 jaar, weer eens 4 sets mocht spelen. Ik denk dat de bank mij wel gemist heeft.

Dus Jordy: Tack så mycket!

Een leuke bijkomstigheid als extra motivatie:

De wedstrijd winnen we dan ook met 4-0, al gaat dit niet heel gemakkelijk. Zelf maken we te veel persoonlijke fouten. En ook de servicedruk ligt heel laag door veel fouten.

 

Een week later stond het welbefaamde Arcener Oktoberfest op het programma. Meer woorden wil ik er ook niet aan vuil maken. Alleen gelukkig dat er die zaterdag geen wedstrijd gepland stond.

 

Afgelopen zaterdag hadden we de kans om weer bovenaan te komen. Hovoc heren 4 had al vier wedstrijden gespeeld en 18 punten en wij 15 punten uit drie wedstrijden.

Op het programma stond de welbefaamde derby van de voormalig gemeente Arcen en Velden. Uit eerdere ervaring blijkt dit altijd een lastige tegenstander te zijn. Vorig jaar hebben we er dan ook twee keer een set tegen laten liggen.

Bjorn is al drie weken zenuwachtig aan het doen over de wedstrijd, en ook Jordy zal zeker niet vernederd willen worden door z’n halve dorpsgenoten.

De warming up begint al goed. Bijna iedereen had z’n nieuwe inspeelshirt aan (hè Tieme) en Pelle zorgde bij het inslaan al voor de nodige intimidatie door de notenkraker op te voeren.

Op zich is Velden niet zo’n heel lastige tegenstander, maar door ervaring en lastige services weten ze ons toch onder druk te zetten. Tel daar al weer service- en persoonlijke fouten bij op en je hebt een spannende wedstrijd. Toch winnen we met 4-0.

Na vier wedstrijden maximaal te hebben gescoord staan we dus bovenaan. Wel in het achterhoofd houdend dat we nog niet tegen de top van de poule gespeeld hebben, kunnen we toch zeggen dat het kampioenschap dit jaar ons doel mag zijn.

Komende zaterdag hebben we in Nederweert de eerste krachtmeting tegen nummer vier Fortutas.

Ook doen we dit jaar weer mee met de bekercompetitie. Zondag spelen we in Panningen 2x twee sets tegen Olympia heren 1 en VCE/PSV heren 2.

Dus komt dat zien!

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.