coronamaatregelen Per 6 november 2021

Per 6 november heeft het demissionair kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd voor de sport. Bij sporten op binnensportlocaties is er voor sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Voor de buitensport geldt dat niet. (https://nocnsf.nl/wat-doet-nocnsf/sport-en-maatschappij/coronavirus-sportactiviteiten-in-nederland)

Als AV Flash zullen wij ons conformeren aan deze nieuwe maatregelen. Dit betekent dat we iedereen vanaf 18 jaar gaan controleren op een geldig coronatoegangsbewijs. Dit geldt voor onze eigen leden, gasten en publiek tijdens zowel de wedstrijden als tijdens de trainingen.

Vanwege praktische redenen zal de deur van het MFA worden gesloten een half uur na aanvang van een wedstrijd. Dit betekent dat iedereen die naar een wedstrijd zou willen komen kijken tot een half uur na aanvang van de wedstrijd nog naar binnen kan en dan de deur zal worden gesloten. Iedereen kan wel ten alle tijden naar buiten.

Met vriendelijke groet,

Afdelingsbestuur AV Flash

 

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen dinsdag heeft de Nevobo gisteren een nieuwsbericht op de website gepubliceerd waar wij graag jullie aandacht voor vragen. Ook heeft NOC*NSF het protocol verantwoord sporten geüpdatet (versie 6 november) en is de FAQ op deze site bijgewerkt. We raden jullie aan deze goed door te nemen en met regelmaat te blijven bekijken omdat deze op basis van nieuwe inzichten zal worden bijgewerkt.  

 

We beseffen dat de huidige maatregelen de nodige impact zullen hebben op zowel trainingen als wedstrijden en dat dit veel vraagt van de verenigingen. Zoals in het nieuwsbericht aangegeven zullen wij flexibel omgaan met verzoeken tot wedstrijdwijzigingen/afzeggingen. Dit heeft verder geen (financiële) sancties tot gevolg. Zorg er wel altijd voor dat tegenstanders en/of officials tijdig worden geïnformeerd. Op de factsheet, welke te downloaden is via nevobo.nl, zijn de contactgegevens van de official vermeld. Andersom geldt dit uiteraard ook als een official zich afmeldt voor de wedstrijd.

Maar we hopen natuurlijk dat er zo veel mogelijk wedstrijden gewoon gespeeld gaan worden. In de week na de persconferentie van 12 november zullen wij de balans opmaken welke gevolgen dit heeft voor de competitie en jullie daarover informeren.

 

Voor de volledigheid vermelden we hier dat het coronatoegangsbewijs alleen geldt voor personen vanaf 18 jaar, en bovendien vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn geen CTB hoeven te tonen. Dit geldt dus voor onder andere scheidsrechters en trainers/coaches.

Stem met beheerder/eigenaar van de accommodatie af wie verantwoordelijk is voor de controle op het coronatoegangsbewijs. In het geval van toernooien (beker, CMV, recreanten) vragen we de organiserende verenigingen hierin het voortouw te nemen.

We raden scheidsrechters aan om de avond voorafgaand aan hun aangewezen wedstrijd hun mailbox nog te checken om na te gaan of er mogelijk nog wijzigingen/afmeldingen zijn doorgevoerd. Wij zullen niet altijd in staat zijn om vrijdagmiddag officials hiervan nog telefonisch op de hoogte te brengen.

 

 

Met vriendelijke groet,

Michiel van der Eerden
Coördinator Arbitrage Regionaal

Logo Nevobo
 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.