Ojee, een echte kraker! AAAAARGH

Het strijdtoneel was de Hertog Jan tempel in het Arcense MFA, wat op zichzelf natuurlijk een geweldige sporthal is.   Nou ja, op een puntje na dan, namelijk de verwarming.

De airco is met name in de winterperiode een onbetrouwbare warmte/verkoelingsbron, waardoor de hal binnen een mum van tijd verandert in een koelkast of soms nog erger, in een diepvries.

Gelukkig was maandagavond bij binnenkomst de temperatuur nog enigsinds redelijk.
Maar toen de turbo blazer weer aansprong, stroomde er toch een verdomd fris windje door hal.
 

Geen probleem voor ons doorgewinterd team, dat zichzelf goed warm speelde tijdens letterlijke "warming up".
 

De tegenstander van vandaag was medekoploper Setup 5 6 uit Meerlo.
Allebei de teams hadden tot nu toe maar 1 set verloren.
Dus deze wedstrijd was de eerste van de twee om te kijken wie er nu echt sterker is.

Bij het inslaan werd al duideiljk dat er veel power bij de Dames van Meerlo was.
Een paar aanvalsters kunnen de bal echt goed hard op de grond meppen.

Zoveel power heeft ons team nog niet, maar de spelstructuur is er gelukkig wel en dat maakt veel goed.

 

Hoewel beide teams natuurlijk nerveus waren (en deze Arcense coach ook wel wat), begonnen beide teams goed aan de wedstrijd.
Gelijk opgaand, met dan weer een voorsprong, dan een kleine achterstand en dan weer een voorsprong, kwamen wij net als eerste bij de 25.

De eerste set was binnen, zei het maar nipt: 25-23
 

In set 2 kwam Meerlo beter in hun spel en bleven wij achter de feiten aanlopen, door slechter te serveren en minder goed te pasen.
Meerlo won verdiend met 25-17 doordat wij ons niveau van de afgelopen wedstrijden niet haalde.

 

In set 3 probeerde we het tij te keren. Tot de 15 bleef het goed gelijk opgaan, maar daarna ging het opeens heel snel berg afwaarts met Flash.
Meerlo serveerde sterk en onze paas kwam niet meer, 25-16 voor Meerlo. 

Dames Recreanten 3 in actie tijdens de topper
 

Dus probeerde we in set 4 deze druk weg te nemen door de set mentaal anders te benaderen, want hoe ga je met spanning om als deze gedurende meerdere sets blijft bestaan. Normaal zijn wel eens nerveus, maar dan is het alleen in het begin. Nu was het toch wel elke set.

Maar de juiste snaar bleken we toch geraakt te hebben en het team kende een super start! Binnen no-time was er een time-out en stond het 11-3 voor ons. Deze ruime voorsprong gaven we niet meer uit handen, hoewel Setup met haar wissel wel weer beter terug kwam in de wedstrijd.

Maar sterke tactische ballen van onze kant, maakte deze set het verschil. Want hoewel Setup zeer sterk verdedigend stonden op gesteld, wisten Doutze, Elle en Biance regelmatig te scoren door ballen precies daar neer te leggen waar ze niet stonden. We wonnen de set met 25-22

Tijdens deze laatste set werd het vertrouwde niveau weer gehaald en dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijd, maar ook voor de return tegen dit team in Meerlo.

Dat we dan ook blij waren met de verdiende 2-2 als eindstand, moge duidelijk zijn. Ook Setup had het een leuke pot gevonden.
 

De volgende wedstrijd is op donderdag 2 december in en tegen Kessel.

 

Met sportieve groet,

 

Van jullie Dames en Heer
 

De tussenstand in onze poule

 

De stand in Klasse 5A
 

 

 

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.