Stichting Verenigingsleven Arcen

Nieuwe combinatiefunctionaris voor SVArcen

SVArcen wordt vanaf september 2015 ondersteund door een nieuwe combinatiefunctionaris. Sjuul Kuijpers, die deze rol al sinds 2009 vervult, wordt dan namelijk opgevolgd door Freek Thoone.

De overeenkomst met de gemeente Venlo voor de combinatiefunctionaris liep tot september. We zijn erg gelukkig met de verlenging, voor de duur van weer 2 jaar, van dit contract. Het gaat om 0,2 fte.


Dat het contract met Sjuul niet wordt verlengd, heeft te maken met het feit dat Sjuul een volledige baan in het onderwijs heeft aangeboden gekregen.
Freek Thoone heeft al de nodige ervaring als combinatiefunctionaris in zowel Horst als Venlo. 

Lees meer
 
Bestuur SVArcen

                                                                                                                         

  

http://www.svarcen.nl/

wij als verenigingen gebruiken gezamelijke een website


                                                                                                

 

           

 


Presentatie Arcense verenigingen van de toekomst


Op 15  april 2008 hebben DEV, Jong Arcen, TCA en AV Flash onder leiding van Ron van den Bekerom, van Huis voor de Sport Limburg,  in gemeenschapshuis de Klosterhoaf hun toekomstplannen gepresenteerd aan de Arcense gemeenschap. Hierbij waren het College van B&W en de gemeenteraad ook uitgenodigd.

Tijdens deze bijeenkomst werd de samenwerkingsovereenkomst betreffende het omgaan met gedragsregels en de onafhankelijke vertrouwenscommissie ondertekend.
Deze gedragsregels en de gezamenlijke toekomst visie zijn terug te vinden op de website van elke betrokken vereniging. Op onze site zijn ze onderaan deze pagina te vinden.

Tijdens de presentatie op deze avond werden de toekomst verwachtingen en kansen die mede door deze samenwerking mogelijk zijn in beeld gebracht. Nog steeds geldt in Arcen “samen kunnen we bijna alles” wat deze verenigingen ook samen willen uitstralen

Het Huis voor de Sport Limburg zal dit traject verder blijven begeleiden. Binnenkort zal deze ondersteuning overgenomen worden door een combinatie functionaris, die hiervoor vanuit de gemeente Venlo ter beschikking wordt gesteld. Het aantal uren dat beschikbaar is voor de Arcense verenigingen dient nog bepaald te worden.

Een samenwerkingsverband waardoor gebruik kan worden gemaakt van elkaars kennis en kwaliteiten kan met een toekomstvisie  uitgroeien tot sterke verenigingen, die ook in de toekomst hun kerntaken kunnen blijven uitvoeren en hun eigen gezicht hierbij kunnen blijven behouden.

Verschillende aanwezigen waren positief verrast door de vele mogelijkheden die uit dit samenwerkingsverband zijn ontstaan. Tijdens deze bijeenkomst konden de eerste voordelen van gezamenlijk optreden al worden gepresenteerd.

Wethouder Geelen van gemeente Arcen en Velden benadrukte dat voordeel. Het samenwerkingsverband en de gezamenlijk opgestelde toekomstvisie heeft al positief bijgedragen in de besluitvorming van de Raad betreffende het MFA en ook bij de ontwikkelingen van het sportpark De Hondskamp.

Alle aan tafel zittende verenigingen hebben de intentie het verenigingsleven in Arcen voor de toekomst te waarborgen met ondersteuning van Huis voor de Sport Limburg en of de combinatie functionaris .                                          

 Gedragsregels en vertrouwenscommissie


Onze verenigingen zijn een afspiegeling van de maatschappij. Eenduidigheid voor al onze leden is dan ook belangrijk. Bij elke vereniging gelden vanaf nu dezelfde gedragsregels! Hierbij staat respect, fatsoen en eerlijkheid voorop.

De verenigingen vinden het ook belangrijk dat er bij deze duidelijke gedragscode een commissie is waar leden naar toe kunnen stappen met problemen die van vertrouwelijke aard zijn. Denk hierbij aan pesterijen,  agressie of andere negatieve omgangsvormen waarbij een lid zich onprettig, gekwetst of onveilig voelt. Hiervoor is er een gezamenlijke vertrouwenscommissie in het leven geroepen.

De vertrouwenscommissie bestaat uit 5 personen, waarvan er drie lid zijn van de deelnemende verenigingen en twee die geen lid zijn. De commissie heeft een luisterende, adviserende, ondersteunde taak. In de commissie hebben plaats: Martien Tönissen, Hennie Rheiter-Imming, Hans Reutelingsperger, Jos Peeters en Jacqueline in ’t Zandt.  

 

Het Sportbedrijf Venlo heeft in samenwerking met “De Vereniging Arcen” en stichting Fortior een combinatiefunctionaris aangesteld voor 18 uur per week. De combinatiefunctionaris gaat aan de slag voor zowel de sport en spel verenigingen als het onderwijs in Arcen en is in dienst van de gemeente Venlo.

 

 Ik zal deze taak gaan invullen Mijn naam is Sjuul Kuijpers (25) en ben woonachtig in Venlo.

 

 Ik ben lid van voetbalvereniging de Venlosche boys waar ik in het 1e elftal speel. Daarnaast tennis ik graag en verheug ik me alweer op de wintersportperiode. Naast mijn werkzaamheden in Arcen werk ik 2,5 dag per week op het Dendron college in Horst. Hier ben ik werkzaam als docent lichamelijke opvoeding.

na de middelbare school heb ik de Fontys Sporthogeschool in Tilburg afgerond. Vervolgens heb ik nog de verkorte bachelor pedagogiek afgerond.

 Ik ga me in eerste instantie richten op de organisatie van naschoolse activiteiten voor de jeugd in Arcen. Daarnaast ga ik me richten op de ondersteuning van de verschillende sport en spel verenigingen in Arcen en het verbeteren van het obewegingsonderwijs. Het is dus de bedoeling dat ik de spil wordt tussen de verenigingen, maar tevens ook de koppeling naar het onderwijs verzorg. Ik krijg een werkplek op basisschool ’t Wijdtveld, dus ik zal op maandag en woensdag geregeld in Arcen te vinden zijn.


                         

 


 

SPORTGALA 2011


Wie had dat nog eens gedacht, zomaar een nominatie voor de Stichting Verenigingsleven Arcen met een Fair Play Award 2011

Deze prachtige samenwerking tussen 4 Arcense verenigingen, waarvan 3 sportverenigingen en Jong Arcen, heeft gisteravond tijdens een spectaculaire show vol muziek en dans de Award in ontvangst mogen nemen.

Vol verwachting maar zonder enig vermoeden zijn we met een behoorlijke groep uit Arcen afgereisd naar de Maaspoort in Venlo. Ineens staan ze dan op het podium en is het zover:


FAIR PLAY AWARD 2011
Staat voor tolerantie, normen en waarden binnen verenigingen


De inspanningen van SVA, intussen aangevuld met de Koninklijke Harmonie en Kindervakantiewerk, hebben geresulteerd in de toekenning van het predicaat Waarde(n) Volle Club. Dit is heel bijzonder, omdat dit de eerste keer is dat geen voetbalvereniging uit Venlo tot deze categorie behoord

 

 

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.