# Circulatie spelregels

Uitleg per niveau

Het doel van het spel is dat 2 teams een bal naar elkaar over het net spelen. Ieder team probeert de bal in het veld van de tegenstander op de grond te spelen. De tegenpartij probeert dat natuurlijk te voorkomen).

Bij circulatie niveau 1, is het de bedoeling dat de bal over het net gegooid wordt, waarbij de tegenpartij de bal vangt en op hun beurt de bal over het net gooit. Iedere keer als de bal over het net is geweest moet het team doordraaien, valt de bal op de grond dan moet degene die de fout heeft gemaakt eruit. Maakt het team weer een vangbal dan mag deze speler weer in het veld. Het team heeft een punt verdiend wanneer het veld van de tegenpartij leeg gespeeld is.

Bij niveau 2 mag de speler langs de kant terug wanneer er drie vangballen gemaakt zijn. En de bal wordt in het spel gebracht door een onderhandse service. Speel je de bal onderarms en vang jij of iemand uit je team de bal, dan mogen alle spelers langs de kant weer terug in het veld. 
Advies:
Wanneer er onduidelijkheid is over wie het veld moet verlaten, spelen de kinderen eenmaal Steen-Papier-Schaar. De verliezer verlaat het veld.

Bij niveau 3 moet in tweeën gespeeld worden. De eerste bal is een onderarmse pass die door een medespeler gevangen en over het net gespeeld wordt. Bij niveau 1 t/m 3 wordt circulatievolleybal gespeeld, nadat de bal over het net is gespeeld draait het team een plaatsje door.

Vanaf niveau 4 speel je minivolleybal, volleybal met aangepaste regels op een klein veld. Bij niveau 4 moet de bal van achter de gehele achterlijn geserveerd worden. Het net mag geraakt worden bij de service. De tweede bal wordt gevangen en in een vang/gooi beweging doorgespeeld (er moet drie keer gespeeld worden!). Er wordt geteld volgens het rallypoint systeem. Wanneer een serveerder 3 punten scoort wordt er doorgedraaid en moet een andere teamspeler serveren. De spelers mogen het net niet aanraken en niet met de voet over de middellijn komen. Als een set is afgelopen wordt er gewisseld van speelveld.
Smashen is TOEGESTAAN!

Bij niveau 5 gelden dezelfde regels als bij niveau 4. De bal mag alleen niet meer gevangen worden. Om het 3 keer samenspelen te motiveren, krijg je een bonuspunt als je 3 keer heb samengespeeld.
De reeds behaalde bonuspunten, voor 3 keer spelen, bij een dubbele fout gehandhaafd. 

Bij niveau 6 mag er worden gesmasht en bovenhands geserveerd.

 

Wijzigingen per seizoen 2017-2018 

Algemeen: Teams mogen in plaats van uit 4, ook uit 3 spelers bestaan.  

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.