Het nostalgisch verhaal van Dames 1

Een vraaie historie ende al waar, mag ik u tellen, hoort ernaar….

We schreven het jaar onzes heren 2019, de datum was 21 september en de tijd was 19.15 uur. Terwijl Arcen werd belaagd door elfen, heksen en trollen van het naburige Elfia, vond in De Schans de vuurproef plaats van het kersverse DS1 team van AV Flash.

Aangemoedigd door lallende, als middeleeuwers verklede randfiguren maakten de meiden zich klaar voor hun eerste wedstrijd.

 

Er is nogal wat veranderd bij DS1. Een aantal speelsters heeft een nieuwe positie gekregen en het publiek vroeg zich dan ook af hoe dit uit zou gaan pakken. Joska, vorig jaar nog het kanon van de diagonaal, staat nu in het midden. Bo is spelverdeelster geworden, Lieke is geen spelverdeelster meer, maar staat nu aan de buitenkant, Merel is van het midden naar de buitenkant verhuisd en Sharon dweilt en schuift als libero in het achterveld.  Vera heeft haar naam verandert in Vëra Völckx en doet tegenwoordig ontwikkelingswerk in Zweden.

Omdat een goed begin het halve werk is, was er bij het begin van de wedstrijd geen scheidsrechter. De persoon die voor de wedstrijd was ingedeeld had zich blijkbaar aangesloten bij de horde middeleeuwers die de kasteeltuinen onveilig maakte.

 

Gelukkig kregen de meiden Tieme zo gek om op de scheidsrechterstoel te gaan zitten en kon de wedstrijd zo goed als op tijd beginnen.

De eerste set voelde inderdaad nog wat onwennig. Er waren geregeld misverstanden en dat ging ten koste van het spel. De Gele Leeuwinnen die toch gemiddeld zo’n 20 cm groter waren dan de Horster dames wisten geen enkele bal af te blokken en ook qua passing viel de bal te vaak ongelukkig op een plek tussen twee Arcense verdedigers in. Gelukkig had de tegenstander nét iets meer misverstanden en stond het vrij vlot 25 – 16 voor Flash en hadden we ons eerste puntje binnen.

Inmiddels werd het op de tribune drukker en drukker. Steeds meer Elfia-gangers vonden de weg naar De Schans. Terwijl vrouwe Emilia volle dienbladen met gerstenat verspreidde, maakten de Gele Leeuwinnen zich op voor de tweede set.

 

De dames van Hovoc hadden dan wel hun eerste punt laten liggen, ze waren verre van geknakt. Met veel kabaal kwamen ze het veld in en binnen de kortste keren keken we tegen een achterstand aan. Onze serve ging te vaak fout en ook de aanval liep niet lekker. Rond de 20 begon het spelletje aan de Arcense kant gelukkig te lopen. Merel sloeg een aantal loeiharde smashes langs en over het Hovocse blok en zo sleepten we toch de laatste punten binnen. Ook de tweede set werd gewonnen, met 25-22 dit keer.

De derde set werd retespannend. We begonnen fantastisch en binnen 10 minuten stonden we met 15-5 voor. Een tijdje later stond het 15-15 en weer wat later keken we tegen een achterstand aan. Er moest iets gebeuren. Tijdens een time-out werd besloten dat Joska zich als Viking zou verkleden om het middeleeuwse publiek nog meer op onze hand te krijgen.

 

Dit plannetje lukte, sterker nog, het leverde het, voor mij, mooiste punt van de wedstrijd op! Bo kreeg de pass op de 3-meterlijn en gaf de set up met lekker veel lef toch in het midden. Het Hovocse blok was hier absoluut niet op bedacht en Joska sloeg de bal keihard binnen de lijnen.  We wonnen ook de derde set, met 25-23 dit keer and the medieval crowd was going wild.

De laatste set was een formaliteit. De Hovocse coach leek de set te willen gebruiken voor het uitproberen van opstellingen en wisselde dat het een lieve lust was. Flash maakte hier graag misbruik van en zonder verder nog in de problemen te komen wonnen de meiden met 25-19. Met de eerste 5 punten in the pocket sloten de meiden zich aan bij de feestende Elfiagangers.

Volgende week staat Set Up op het menu. Deze dames hebben het afgelopen weekend één setje gewonnen van Athos, maar in deze fase van de competitie zegt dat nog weinig. Meerlo is niet ver weg dus ik zou zeggen: “Komt dat zien, komt dat zien!”

 

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.