Mega kraker DR3 in race om de koppositie.

Donderdag, net na negen uur in de avond.... We bevinden ons in Meerlo, waar we zojuist de warming-up voltooid hebben.  De spanning valt bij enkele speelsters van de gezichten af te lezen en dat komt niet doordat ene knakworst uit Rusland de Oekranie is binnegevallen. Nee, beste lezers, dit is de spanning als het om de worst gaat. Setup 6 en Flash 3 staan gebroederlijk bovenaan in een boeiende spannende competitie, waarin alles mogelijk is.

De vorige ontmoeting was enkele maanden geleden voor de Corona-stop. In Arcen werd er door Flash nog maar net een gelijkspel uit het vuur gesleept. 
Met allemaal dit nog vers in zijn herinnering, had ook ik, de coach zelve, toch flink wat last van spanning. Een klassieke fout die ook ik weer deze avond zou maken, was de meiden erop te wijzen wat ze moesten doen.... gewoon goed serveren en dan zou de wedstrijd wel los lopen.
Je raadt het natuurlijk al.... als de Heren 1 regels nog zouden gelden, dan hadden we de komende training 3 kratten Hertog Jan verdiend. 

Maar goed, de eerste set werd dus ruim verloren, maar dat is dan ook weer het mooie van zo'n eerste set. Die kun je achter je laten en met verse nieuwe moed aan de andere kant starten.

En alsof alle last en zorgen aan de andere van veld waren gebleven tijdesn de wissel, stonden we zomaar in eens 10 punten voor in de tweede set. En dat bleef ook zo... een dik verdiende 1-1 stond op het bord.

Terug kantwissel naar die vervelende starters-helft. Maar we wisten dat we hier onze winst konden pakken. Revanche op onszelf voor de eerste set. We begonnen supersterk en name een voorsprong 4-10. Maar met twee-time-outs kreeg de coach van Meerlo haar team weer op de rit en werd het super spannend. Zij kwamen langs zij bij 15-15 en gingen zelfs direct over ons heen 18-15.
Tijd om in te grijpen met time-out. De slechte paas moest beter en bracht Bianca weer in, die de eerste twee sets al heerlijk had gebald en de derde set op de bank begon. En ook nu weer was het Bianca die direct haar aanwezigheid liet gelden en vele ballen mooi in de hoeken plaatste met een bekeken smash of geplaatst bovenhands. Ik heb van haar 5 directe punten geteld vanaf het moment dat ze er in stond tot aan de 25-27 setwinst, waarbij ook Meerlo kans op de setwinst had bij 24-23 en 25-24. Het was rete spannend en een dubbeltje op zijn kant, maar we hebben het deze set echt samen geflikt met in de hoofdrol toch die ene wisselspeelster.

De 2-1 voorsprong was binnen, dus ook een eventuele puntendeling mocht het 2-2 worden. Maar voor een gelijkspel waren we niet gekomen. We hadden namelijk Elle beloofd om te winnen. Elle, die net hersteld is van Corona, mocht nog niet meedoen en baalde als een stekker. Ook Nina van Sprang was er niet voor bij en ontbrak net zoals Niniek met buikklachten. Voor hun was Gonny meegekomen, zodat we toch met 7 vrouw sterk waren. 
Desiree ging verder met serveren in set 4. Ik weet wel zeker dat zij degene is geweest, die het meest van AV Flash geserveerd heeft, gevolgd door ene Bianca ;-)
Al vroeg in de set namen we een comfortabele voorsprong van 8 punten, maar werd het richting de 15 toch weer spannend. Toen de tegenstander tot op 2 punten genaderd was moest ik toch even een time-out nemen omdat ik mijn waterflesje kwijt was. Gelukkig hadden de andere 14 ogen snel in de gaten waar dat flesje stond. Toch was deze luchtige time-out niet genoeg. Setup melde zich langszij en de meiden moesten er nogmaals op gewezen worden dat we hier niets voor niets zouden krijgen. De verdediging moest beter en sneller. 
Met de neuzen in dezelfde richting werd het laatste beetje energie dat er was, gebruikt, om alle smerige ballen van Setup te verdedigen. We verdienden deze punten met super goed verdedigings en blokwerk. Esther blokte tegen het einde van de set (20-22 voor ons) zelfs zo fanatiek dat ze haar enkel verzwikte met neerkomen.
Alle alarmbellen gingen af, maar Esther stelde ons gerust door enkele rondjes te huppelen en te zeggen dat alles goed kwam.... Maar haar normaal zo bruine gezicht was nu toch echt wel witter, dus we wisten hoe laat en serieus het was, maar toch bleef Esther doorspelen.
De laatste punten gingen om-en-om en met toch ingetogen blijdschap vanwege Esther juichten we om de winst.

Gelukkig kwamen de cool-elementen nu wel snel na de wedstrijd en was er het nodige "biereke" en pinda's in de kantine. 


En dit gebeurde dus allemaal donderdagavond 24 februari 2022 in Meerlo. In dezelfde week waarin ook Dames Recreanten 2 olv Piet Geelen hun eerste historische overwinning hadden gepakt, waarbij ook ene Bianca het team die avond had uitgeholpen. 

Al met al was het echt een super wedstrijd op recreatief niveau. Waarbij ook een compliment gegeven kan worden aan de Meerlose scheids en tegenstander. De leiding was super en de ralleys echt geweldig.
Beide teams zijn, naar mijn mening, vierde klasse waardig.

En met deze 4 punten op zak gaan we dan spontaan de Carnaval in, die wij in dit geval ook komende maandag op de training "vieren" :-)


En Esther heeft alvast enkele outfits voor mij uitgezocht.

Zeg het maar, welke moet ik maandag aantrekken?
of toch gewoon een Pino look-a-like vogel ding?

 

 

 

 

 

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.